RACÓ

dissabte


El dipòsit Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) ha incorporat recentment tres millores que faciliten el procés d'incorporació i edició d'articles que hi conté. Aquestes millores són: la detecció de duplicats, la separació del procés de dades del d'indexació i la possibilitat d'esborrar definitivament un número. Valguin aquestes millores per parlar-vos d'aquest repositori.


RACO és un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes. La principal finalitat de RACO és augmentar la visibilitat i consulta de les revistes que inclou i difondre la producció científica i acadèmica que es publica a revistes catalanes. Aquesta finalitat es concreta en tres objectius: impulsar l'edició electrònica de revistes catalanes, ser la interfície que permeti la consulta conjunta de totes les revistes i facilitar els instruments per a la seva preservació. RACO funciona amb el programa de codi lliure Open Journal Systems (OJS), desenvolupat pel Public Knowledge Project (PKP) i usa el protocol d'interoperabilitat de l'Open Archives Initiative (OAI)

Els sumaris i el text complet dels articles hi són introduïts per les pròpies institucions editores. En la majoria de les revistes s'ofereix el text complet de tots els números publicats. L'accés als articles a text complet inclosos en aquest repositori és gratuït, però els actes de reproducció, distribució, comunicació pública o transformació total o parcial estan subjectes a les condicions d'ús de cada revista i poden requerir el consentiment exprés i escrit dels autors i/o institucions editores.

RACO és un projecte del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, del Centre de Supercomputació de Catalunya, de la Biblioteca de Catalunya i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Seguidors