RSS

dijous

LA SINDICACIÓ DE CONTINGUTS
Els lectors de feeds o RSS són utilitats que ens permeten estar al dia de les actualitzacions de les pàgines web. En la blocosfera trobareu molts blocs que us interessen. Els lectors web us permetran estar puntualment informats dels nous continguts, sense necessitat de visitar-los un per un.
Moltes pàgines proporcionen la informació en format RSS. Els lectors o agregadors revisen automàticament les pàgines i ens avisen de les darreres modificacions.
Si voleu tenir al bloc un espai actualitzat de notícies, podeu crear-lo amb aquesta eina: http://www.feedflash.net/
Només cal que escriviu la URL de la pàgina que us interesa i automàticament us crearà el codi d'inserció en el bloc. Aquí en teniu un exemple:
 

GoogleReader
1. GoogleReader és un agregador de Google. Per utilitzar-lo cal tenir un compte gmail. Anem a www.google.com/reader. Si tenim un compte gmail, introduim el nom d'usuari i contrasenya.
Si no el tenim, hem de crear-nos-en un. Fem clic a Create an account now i introduim l'adreça de correu que tenim activa i una contrasenya. Omplim els camps de verificació i acceptem.
Rebrem un correu de validació. Confirmem la creació del compte i ja podem començar a afegir les adreces al nostre agregador.
2. Anem al menú de l'esquerra i fem clic a Add subscription. Escribim la URL i fem clic a Add.
3. El botó Browse permet afegir fàcilment els blogs allotjats a Blogger. Escrivim el nom del blog i fer clic a Suscribe per afegir-lo.
4. A la part superior tenim l'opció de marcar les pàgines com a llegides o de refrescar-les. També podem triar diferents maneres de visualització.
Tutorial d'Ana Ovando

(de: blocseducatius)

Seguidors