12 ENLLAÇOS ÚTILS PER ALS AMANTS DELS LLIBRES

dilluns

De: http://betesiclicks.com/2009/08/12/12-enllacos-utils-pels-amants-dels-llibres/
Avui hem preparat un recull d’enllaços a comunitats virtuals i recursos per a lectors i escriptors, comunitats, eines per a autopublicar-se i cercadors que et recomanen quin llibre llegir a continuació.

Comunitats de lectors

Picture 9
state1
Shelfari: es tracta d’una xarxa social on pots crear-te la teva “biblioteca virtual”, compartir opinions sobre el que has llegit, unir-te a grups (fans d’un autor, amants d’un gènere…) i descobrir nous llibres que et poden agradar.
Picture 10
Book Army: Una xarxa social de lectors, amb funcionalitats similars (opinions, recomanacions, grups, esdeveniments…) que també permet connectar amb els autors (als quals convida a fer-se una pàgina), i que ofereix concursos i premis relacionats, com ara còpies avançades, etc.
Picture 11
Goodreads: una altra comunitat de lectura, amb un disseny molt agradable i molts recursos per trobar llibres i llistes de recomanacions. Llàstima que, com en les biblioteques no virtuals, de vegades els “fenòmens” best-seller acaparen tota l’atenció (tan si ho mereixen com no…)
Picture 13
LibraryThing: et permet catalogar la teva biblioteca a Internet i veure què llegeixen altres membres de la comunitat. Està disponible en diversos idiomes, entre d’ells en català.

Comunitats d’escriptors

Picture 14
SoopBook: Aquesta web et permet llegir i escriure llibres “socials”, és a dir, llibres i capítols escrits en comunitat entre grups d’amics i usuaris. Està disponible en diversos idiomes també, incloent el català i el gallec.
Picture 15
Relats en Català: Una web força coneguda en el món web català i que ja fa un temps que corre, creada per uns emprenedors d’aquí, el punt de trobada entre els que els agrada escriure en la nostra llengua i els seus lectors. Ja hi ha més de 50.000 relats!
Picture 16
Red Room: una xarxa social en anglès per a escriptors amb un disseny molt atractiu (encara que el nom que han triat fa una mica de yuyu perquè em recorda redrum…). Segons ells és el punt de trobada “dels millors autors del món”.
Picture 17
She Writes: una altra comunitat en anglès, aquest cop enfocada cap a les escriptores (tot i que els homes no n’estan exclosos) i amb èmfasi en ajudar-les amb tot el que necessiten relacionat amb la seva professió (o afició).

Per a autopublicar el teu llibre

Picture 18
Lulu: la web més coneguda per als que volgueu publicar el seu propi llibre, vendre’l i promocionar-lo a través de la xarxa.
Picture 20
Bubok: un competidor espanyol que et permet publicar el teu propi llibre “gratis” i, si el vens beneficiar-te del 80% del marge.

Per saber què llegir a continuació

The Book Seer: basant-se en les bases de dades de altres pàgines web com Amazon o Book Army (que hem comentat més amunt) et recomana llibres per llegir. El millor és el seu disseny:
Picture 21
Picture 22
What should I read next?: aquest altre cercador de recomanacions es basa en la seva pròpia base de dades de més de 65.000 llibres. Si et registres tens accés a millors recomanacions i més funcionalitats.

Seguidors